fbpx

TikTok tips & tricks

Met 4,1 miljoen Belgen die dagelijks 66 minuten scrollen, is dit dé kans om jouw content naar een hoger niveau te tillen! Klaar voor wat goeie TikTok-insides? Let’s go! 

Als trotse TikTok partner, krijgen we wel eens interessante cijfers. Denk je nog steeds dat TikTok alleen een speeltuin is voor dansende kinderen? Think again! Met maar liefst 41% van de gebruikers tussen 25 en 44 jaar oud, is TikTok uitgegroeid tot hét digitale platform voor een heel groot publiek. Maar hoe trek je nu net hun aandacht? 

Less is more, letterlijk. De montage moet snel gaan en je moet constant de kijker prikkelen. Video’s mogen ook niet te lang duren, meestal maken we video’s die ± 30 seconden lang zijn. Natuurlijk hangt dit af van de video’s die je maakt, maar dat het zo kort mogelijk moet zijn is wel een feit.

Start met een knaller van een hook! “3 dingen die je nog niet wist over…” of “je raadt nooit wat ik heb meegemaakt”. Grijp die aandacht en laat niet los!

Als we meerdere video’s maken over een bepaald onderwerp dan steken we deze in een afspeellijst. Waarom? Zo kan je na het kijken van één van deze video’s heel gemakkelijk de andere video’s van zo’n reeks checken. Net als de highlights op Instagram, geven ze structuur en boosten ze het bereik van al jouw content. Een must-do!

TikTok is het nieuwe Google. Van ‘hoe maak je de perfecte avocado toast’ tot ‘de laatste fashion hacks’. Hierdoor moeten we de video’s ook SEO friendly opmaken. Hoe we dat doen? 

  • De juiste #’s gebruiken. Een goede mix tussen trending hashtags (zoals #grwm) en niche hashtags (#momtok) is een must.
  • De caption onder de video voeden met keywords die opgezocht worden.
  • Sinds kort wordt de tekst in de video ook opgenomen als je hoog wilt scoren in TikTok Search.

En last but not least; natuurlijk ook trending sounds. Geef je video meer kans op bereik door een populaire sound te matchen aan je TikTok en op basis van data de juiste keuzes maken. 

Zijn er nog vragen?

Zie je door het bos de bomen niet meer? Van Google Ads tot Tiktok, wij begeleiden je graag door de social media jungle.

Weet jij hoe je Gen Z kan bereiken?

Ontdek alle tips in ons e-book!