fbpx

Short video tips!

Short video gaat de laatste jaren hard. Denk maar aan TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts. Short video’s zijn een heel efficiënte manier om de connectie met je doelgroep aan te gaan en nieuwe volgers te bereiken.

Maar hoe maak je nu een goede short video? Ik geef je graag enkele tips!

Je wilt niet te sales-achtig overkomen. Maar natuurlijk wil je je doelgroep wel in beweging zetten. Denk aan het downloaden van je e-book of een afspraak boeken via je website.

Vaak ga je door de comments als je geïnteresseerd bent in de video en wil weten wat anderen ervan denken. Zet je Call To Action daarom als reactie onder je eigen video ‘gepind’ vast. Zo bereik je perfect je doelgroep.

Ondertiteling voor short video is cruciaal. Zo hou je de aandacht van je doelgroep nog meer bij de inhoud van je video. Door emoji’s te gebruiken in je titels of ondertiteling zal je je doelgroep nog extra triggeren om te blijven kijken.

Vaak zie ik ondertiteling helemaal onderaan staan bij short video. Dat is verkeerd! De ondertiteling zou eigenlijk net onder het gezicht van de sprekende persoon moeten staan. 

Waarom? Anders moeten de ontvangers hun focus verdelen naar het gezicht en de ondertiteling. Wanneer beiden in hetzelfde ‘gezichtsveld’ staan, moet je doelgroep niet kiezen. 🙂

Je wilt natuurlijk dat je doelgroep heel je short video bekijkt. Daarom is het belangrijk om enkele truckjes te implementeren:

  • Begin meteen met praten wanneer de video begint.
  • Monteer de ‘stiltes’ uit je video. Dat heet in marketing ‘millenial pause’, geen grap. 😅
  • Cut the crap! Wees kritisch over elke seconde van je video en wees niet bang om te cutten.

Het is belangrijk dat je je doelgroep continu triggert. Daarom is de manier waarop je edit belangrijk.

  • Een green screen gebruiken om bepaalde info te laten zien
  • In- en uitzoomen, om je video dynamischer te maken
  • De juiste hook, om je doelgroep nieuwsgierig te maken

Investeer tijd en energie in short video. Het loont echt de moeite als bedrijf! En we zien het nog heel weinig bedrijven doen, dus er liggen veel kansen.

Zijn er nog vragen?

Zie je door het bos de bomen niet meer? Van Google Ads tot Tiktok, wij begeleiden je graag door de social media jungle.

Weet jij hoe je Gen Z kan bereiken?

Ontdek alle tips in ons e-book!